Mit tanultunk ma?
Tipp a fenntartható étkezéshez:
Egyél naponta 5 adag zöldséget és gyümölcsöt!
Étrended alapjául válaszd az összetett szénhidrátokat, mint a burgonya, teljes kiőrlésű gabonákból készült kenyér és tésztafélék, rizs, borsó, babfélék és hüvelyesek. Növeld a zöldség-és gyümölcsfogyasztásod, válasz szezonális zöldséget, amely előállítása és szállítása kevesebb környezeti terheléssel jár.
Igyál csapvizet!
A csapvíz a legolcsóbb és a legkörnyezetkímélőbb módja a folyadékpótlásnak. Részesítsd előnyben a csapvizet a palackozott vizekkel szemben! Kerüld a cukros üdítőket! A gyümölcsléfogyasztás a napi ötszöri gyümölcsfogyasztásba csak egyszer számít, attól függetlenül mennyit iszol meg belőle.